ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

05.09.2019.УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „КОЛИЦА ЗА НЕМАЊУ“

Вуковар, 05.09.2019. - Завршена је хуманитарна акција под називом „Колица за Немању“ у организацији Заједничког већа општина из Вуковара. Коначни циљ акције је испуњен – сакупљена су финансијска средства за куповину нових спортских колица паракаратисти Немањи Којчићу из Даља.

Почетком јула Заједничко веће општина покренуло је хуманитарну акцију „Колица за Немању“ којој је био циљ да се прикупи новац којим би се паракаратисти Немањи Којчићу из Даља купила специјализована инвалидска активна колица Зенит ЦЛТ Р са додатном опремом. Ова колица коштају 31.696,12 куна, а њима би се Немањи, осим бављења спортом, олакшало и обављање основних животних потреба и дневних активности.

Између осталог, партнер ЗВО-у у организацији ове хуманитарне акције био је и Меморијални турнир Данијел Поповић у Даљу.

Специјализована колица ће Немањи помоћи да живи самосталније јер су много лакша од обичних и неће му бити потребна помоћ других како би их уносио и износио из аута.

Споменута хуманитарна акција трајала је све до среде 4. септембра и у истој је прикупљено нешто више средстава од траженог износа, тачније 31.848,80 куна. Прикупљена средства ће у најкраћем могућем року бити уплаћена према споменутој понуди, након чега ће се приступити узимању мера и изради специјализованих инвалидских активних колица.

Ово је друга хуманитарна акција коју је организовало и спровело Заједничко веће општина, а у три је било партнер те техничка и логистичка подршка.

Он се осврнуо и на саму хуманитарну акцију „Колица за Немању“ те се овим путем захвалио свима који су помогли да се она успешно приведе крају нагласивши како у данашње време није лако издвојити одређену суму новца у хуманитарне сврхе.

веће општина, као организатор, се овим путем и у Немањино име захвалило свима који су на било који начин помогли у остваривању раније зацртаног циља, односно у прикупљању потребних средстава.