ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.08.2019.УМРО МИЛЕ ЗЛОКАПА, НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ШОДОЛОВЦИ

Силаш, 16.08. - јутрос је умро начелник Општине Шодоловци и истакнути члан СДСС-а Миле Злокапа.

Злокапа је рођен 19. септембра 1958. године у Винковцима. Основну школу завршио је у Ласлову, средњу за машинског техничара у Осијеку где је 1982. године и дипломирао на Пољопривредном факултету.

За начелника Општине Шодоловци изабран је 2009. године и ту дужност обављао је све до своје преране смрти у 61. години. У Самосталну демократску српску странку Злокапа се учланио 2010. године када је постао и председник њене Општинске организације. Три године касније постао је и члан Главног одбора, а вршио је и друге значајне дужности унутар Жупанијске организације ове странке.

Миле Злокапа одликовао се изузетном срчаношћу и темпераментношћу, а красио га је и изражен осећај за поштење и правду какав се данас ретко сусреће. Пре извесног времена успешно се изборио са изненадним инфарктом, али најновији напад није издржао. Иза себе је оставио мајку и сестру са породицом.

Његовом смрћу српска заједница изгубила је свог вредног и цењеног члана, а његова општина и средина у којој је живео искреног и доброг суграђанина.

Нека му је вечна слава и памјат!