ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

07.08.2019.ДОНАЦИЈА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Вуковар, 05.08. - Према договору који је пре неког времена постигнут на састанку у Фудбалском савезу Србије, а на ком су учествовали представници Хрвата из Србије предвођени Томиславом Жигмановим, представници Срба из Хрватске предвођени Срђаном Јеремићем, државни секретар у Министарству управе и локалне самоуправе Републике Србије Иван Бошњак и в.д. помоћника директора Управе за дијаспору и сарадњу са Србима у региону Николина Милатовић Поповић, а чији домаћини су били генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић и његов заменик Урош Зековић, у понедељак је у Заједничко веће општина стигао поклон Фудбалског савеза Србије који је поклонио један комплет дресова за фудбалску репрезентацију Срба из Хрватске и један комплет дресова за фудбалску репрезентацију Хрвата из Србије.

Такође, Фудбалски савез Србије поклонио је фудбалској репрезентацији Срба из Хрватске 5 лопти за одигравање утакмица.

Ово је први корак у реализацији договора постигнутог приликом састанка у Фудбалском савезу Србије, а наставак сарадње и интензивније помоћи кровне фудбалске институције у Србији спортским клубовима у Хрватској у којима доминантно играју представници Срба очекује се у наредном периоду.

Наиме, на позив председника Заједничког већа општина Срђана Јеремић, представници Фудбалског савеза Србије планирају посетити нашу институцију како би се овде срели и разговарали са представницима наших фудбалских клубова који имају велики значај за средине у којима делују.

Циљ сарадње и повезивања Заједничког већа општина и Фудбалског савеза Србије јесте стварање што бољих претпоставки за развој спорта на овом подручју као и помоћ клубовима у виду опреме, организовања пријатељских утакмица са клубовима из Републике Србије, организација спортских кампова и слично.

Милан Мартиновић у својству председника Спортског рекреативног друштва Срба у Хрватској и Срђан Јеремић као потпредседник овог спортског друштва, изразили су захвалност Фудбалском савезу Србије на овој вредној донацији као и на жељи да у наредном времену помогну да се фудбал у клубовима у којима играју припадници наше заједнице подигне на један виши ниво.