ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

06.08.2019.ЗВО ПОМОГАО ПУТ НА КОРДУН

Кордун, 02.08. - У организацији Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније, Завичајног клуба Кордунаша и Банијаца "Милош Војновић" из Вуковара, СДСС-а и Заједничког већа општина, група од 60-ак путника из Вуковара и околине посетила је у петак Црни Поток, 
село у Општини Топуско на Кордуну у којем је део детињства провео и први председник Заједничког већа општина Милош Војновић.

Пред спомеником борцима НОБ-а у том месту парастос је служио парох из Топуског отац Миле Ристић, а госте је дочекао те поздравио и председник Већа српске националне мањине Општине Топуско Миле Рокнић.

Домаћину, председнику месног одбора Црни Поток Ђури Војновићу, уручени су прехрамбени артикли за наше повратнике чију куповину је помогло и Заједничко веће општина, а које је помогло ово путовање и кроз суфинансирање аутобуског превоза путника.

Заједничко веће општина ће и наредних година наставити са овом добром праксом и помагати одржавање веза људи, који данас живе на овом подручју, са својим родним крајем као и повезивање нашег народа са истока државе са онима који су се вратили у повратничке средине.