ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

10.07.2019.ЗАМЕНИЦА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА ПОСЕТИЛА ЗАЈЕДНИЧКО ВЕЋЕ ОПШТИНА

Вуковар, 10.07. - Заменица америчког амбасадора у Републици Хрватској Викторија Тејлор посетила је Заједничко веће општина те се притом састала са званичницима ове институције.

У жељи да се упозна са положајем и стањем права српске заједнице на истоку Хрватске, Вуковар и Заједничко веће општина посетила је заменица америчког амбасадора у Хрватској Викторија Тејлор. Као једна од земаља које су 1995. године биле непосредно укључене у мировне преговоре и потписивање Ердутског мировног споразума, Америка је и данас заинтересована да види колико се оно што је тада потписано поштује.

Да је то заиста тако говори и чињеница да ово није прва посета представника америчке амбасаде Заједничком већу општина. Прошле године ЗВО је посетио други секретар амбасаде Денијел Керол, а пре само месец дана у Вуковару је била и Луси Лебан.

После састанка који је трајао више од сат времена кратку изјаву дала је и Викторија Тејлор која је о разлозима своје посете говорила дипломатским речником, који је, бар када су у питању америчке дипломате, уобичајен у оваквим приликама.

Председник ЗВО-а Срђан Јеремић упознао је заменицу америчког амбасадора и са закључцима Међувладине мешовите комисије Србије и Хрватске који су веома јасни и који су се дотакли многих проблема Срба на истоку Хрватске.