ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

10.07.2019.ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ДОДЕЛУ СНВ-ОВИХ СРЕДСТАВА У ВУКОВАРСКО–СРЕМСКОЈ ЖУПАНИЈИ

Вуковар 10.07. – Потписани су уговори између представника Српског народног већа и представника општина и организација о додели финансијких средстава за капиталне инвестиције на подручју деловања српске заједнице у Вуковарско–сремској жупанији.

Средства у износу од 798 хиљада куна намењена су за изградњу, адаптацију и обнову објеката значајних за српску националну мањину те финансирање програма усмерених ка заштити националног и културног идентитета. Српско народно веће је кроз овај програм доделило укупно шест милиона куна, а према строго утврђеним критеријумима на подручју Вуковарско–сремске жупаније средства је добило пет корисника. У просторијама Заједничког већа општинa уговоре односно захтеве за пренос средстава потписали су општине Борово и Маркушица, Основна школа „Бобота“, Фудбалски клубови „Вутекс-Слога“ Вуковaр и „Слога“ Пачетин.  

Највише средстава у Вуковарско-сремској жупанији додељено је општини Борово и то 400 хиљада куна за изградњу вишенаменске сале у Борову.

Српско народно веће помогло је и капитална улагања у општини Маркушица у којој је у току пројекат модернизације уличне расвете. Уговор о додели 200 хиљада куна потписао је начелник општине Будимир Драча.

Осим што су финансијски помогнути пројекти две српске општине у Вуковарско-сремској жупанији средстава су додељена и за два фудбалска клуба, ФК „Вутекс-Слога“ Вуковар и ФК „Слога“ Пачетин. Председник вуковарског фудбалског клуба Синиша Сушић потписао је уговор са СНВ-ом којим ће бити донирано 95 хиљада куна намењених за изградњу помоћног игралишта.

Фудбалски клуб „Слога“ Пачетин захваљујући Српском народном већу осигурао је 30 хиљада куна којима је помогнута реализација актуелног пројеката.

Финансијска средства која је Српско народно веће доделило пре две године доделило за обнову и изградњу објеката значајних за живот српске заједнице у Вуковарско-сремској жупанији износила су 228 хиљада куна. Цео износ додељен је 2017. године Основној школи Бобота која је и ове године потписала уговор за нова улагања у износу од 73 хиљаде куна.

Српско народно веће суфинансира пројекте у свим жупанијама Републике Хрватске, а од укупно 6 милиона куна у Вуковарско-сремску жупанију уложено је 798 хиљада куна.