ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

19.06.2019.У ЗВО-у ОДРЖАНИ САСТАНЦИ У ВЕЗИ СА ИЗРАДОМ И ПРЕВОДОМ УЏБЕНИКА У НАСТАВИ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ

У оквиру Одбора за просвету Заједничког већа општина у среду 19. јуна одржана су два састанка. Први састанак имао је два дела, а односио се на израду уџбеника за Ц модел наставе. Израда ауторских уџбеника, односно читанки и радних уџбеника од 1. до 4. разреда за Ц модел, које раде професори Снежана Шевић и Милица Стојановић, је у завршној фази. Састанку је присуствовало и двоје рецензената и лектор који ће их лекторисати. Том приликом договорен је и донесен план рада за цео тај посао.

Други део састанка односио се на уџбенике српског језика и културе од 5. до 8. разреда. На њему су били и стручњаци из историје, географије, музичке и ликовне културе који ће бити стручни сарадници на изради читанки и радних уџбеника од 5. до 8. разреда. Они ће бити задужени за лекције које се односе на национални садржај из ова четири предмета.

Други састанак одржан је са преводиоцима и лекторима за све предмете из 1. и 5. разреда јер ће они догодине бити обухваћени курикуларном реформом. Ту су били и професори физике, хемије и биологије јер ће само уџбеници из та три предмета, који на јесен иду у курикуларну реформу, бити преведена за 7. разред. Тако ће ученици у настави на српском језику и писму у првом, петом и седмом разреду за ова три предмета имати комплетно преведене уџбенике и под истим условима и са истим уџбеницима ће кренути у курикуларну реформу од следеће школске године.

Послови превођења, лекторисања, одобравања у Министарству и штампања уџбеника требали би да буду завршени до 10. септембра.