ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

10.06.2019.ДЕЛЕГАЦИЈА ЗВО-а БОРАВИЛА У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

Сремска Митровица, 08. и 09.06. - У суботу и недељу је у Сремској Митровици одржан други по реду Сремски пољопривредни сајам "Агросирм" у оквиру којег су посетиоци могли разгледати најновија достигнућа у области пољомеханизације, као и других иновација везаних за домен пољопривредне производње.

Овај догађај има за циљ развој туристичко-гастрономске понуде града Сремска Митровица јер овакав вид сајма привлачи велики број посетилаца, не само са тог подручја, него и из околних земаља.

Сајам је свечано отворио министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Бранислав Недимовић.

На позив руководства града Сремска Митровица, овом догађају присуствовала је и делегација Заједничког већа општина који су ову прилику искористили за разговор са градоначелником Владимиром Санадером и председником скупштине општине Томиславом Јанковићем.

Закључено је да близина подручја коју покрива Заједничко веће општина и град Сремска Митровица пружа многобројне могућности за међусобну сарадњу те је договорен заједнички састанак у скорије време како би се дефинисала подручја заједничког рада и сарадње.

У делегацији Заједничког већа општина били су председник ЗВО-а Срђан Јеремић, заменик жупана Вуковарско-сремске жупаније Ђорђе Ћурчић, заменик начелника општине Борово Душко Дробић и секретар Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније Душан Латас.