ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

06.06.2019.ДЕЛЕГАЦИЈА ЗАЈЕДНИЧКОГ ВЕЋА ОПШТИНА ПРИСУСТВОВАЛА ОТВАРАЊУ ЗАВИЧАЈНОГ САЈМА У НОВОМ САДУ

Нови Сад, 06.06. - Потпредседник Покрајинске владе АП Војводине Ђорђе Милићевић и министарка трговине и туризма у Влади Републике Српске Драгица Ковач, отворили су у Новом Саду први „Сајам завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу“.

На позив директора Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душка Ћутила, отварању сајма присуствовала је и делегација Заједничког већа општина коју су чинили председник Срђан Јеремић и пројектни менаџер Николина Докић. Наша установа имала је и свој штанд на ком су представљени гастрономски производи и привредни потенцијали општина са подручја деловања ЗВО-а, а у културном делу наступило је и Културно-уметничко друштво „Острово“ из Острова.

У изложбеном простору Конгресног центра „Мастер” Новосадског сајма нашли су се музика, култура, укуси и мириси различитих завичаја. Представници завичајних удружења сагласни су са тим да овај Сајам по први пут пружа могућност представљања различитих завичаја на једном месту у Новом Саду.

„Сајам завичаја“ заједнички су организовали Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима. Осим представника ЗВО-а, отварању сајма присуствовали су представници Народне скупштине Српске, чланови Покрајинске владе посланици скупштине АП Војводине.