ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

27.05.2019.ОСНОВНОШКОЛЦИ СЕ ТАКМИЧИЛИ У ПОЗНАВАЊУ НАЦИОНАЛНЕ ГРУПЕ ПРЕДМЕТА

Вуковар, 27.05. - У организацији Одбора за образовање Заједничког већа општина у основној школи „Синиша Главашевић“ у Борову насељу одржано је такмичење ученика осмих разреда који наставу похађају на српском језику и ћириличном писму из српског језика и националне историје.

У обе ове групе учешћа је узело по тридесетак ученика из десетак основних школа са подручја источне Славоније, Барање и западног Срема.

Када је српски језик у питању ученици су имали двадесет питања из граматике и исто толико питања из националне српске књижевности. У тој категорији најуспешнија је била ученица Нађа Ољача из Борова, друго место освојила је Јована Клајић из Даља, а треће место Сања Броцић из Борова.

Занимљиво је било и такмичење из националне историје, а ментори су одлучили да се овог првог пута обрађује градиво за 7. разред, односно питања су била везана за догађаје из времена Првог и Другог српског устанка.  У тој категорији најуспешнији је био ученик Гаврило Горановић из Боботе, друго место освојила је Милица Бркић из Бршадина, а треће место припало је Давиду Савичићу из Даља.

Најбољи ученици награђени су књигама „Правопис српског језика“ у издању Матице српске и делом Милутина Миланковића „Кроз васиону и векове“ те бесплатном чланском картом у библиотеци Српског културног центра у Вуковару, док су сви остали од организатора добили и дипломе за учешће на такмичењу.