ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.05.2019.ПРЕДСЕДНИК ЗАЈЕДНИЧКОГ ВЕЋА ОПШТИНА ПОСЕТИО КРАГУЈЕВАЦ

Крагујевац, 18.05. - На позив Удружења Срба из Хрватске Никола Тесла" из Крагујевца председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић присуствовао је концерту песама и игара из Далмације, Лике, Кордуна, Баније, Славоније, Босанске Крајине, Војводине и Шумадије.

Пре овог концерта, Јеремић је посетио градску кућу у Крагујевцу где га је дочекала чланица градског већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамњановић. Теме разговора односиле су се на могућности повезивања и сарадње Заједничког већа општина и свих општина у његовом саставу са градом Крагујевцем. Заједнички је констатовано да су подручја за сарадњу бројна и, у том контексту, договорен је скори заједнички састанак представника Заједничког већа општина и начелника општина у његовом саставу са представницима града Крагујевца како би се детаљно разговарало о свим модалитетима сарадње од обостраног интереса.

У недељу је председник ЗВО-а, заједно са начелником Општине Борово Зораном Баћановићем и домаћинима, посетио спомен подручје Шумарице" где је положио венац у знак сећања на невино страдале жртве у току Другог светског рата.

Треба истаћи да су у културно-уметничком делу програма наступили и Ансамбл народних игара СКД Просвјета" из Вуковара који су такође положили венце у „Шумарицама" као и СКУД Јован Јовановић Змај" из Бијелог Брда.