ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.05.2019.ИЗ ВЛАДЕ ВОЈВОДИНЕ ВИШЕ СРЕДСТАВА ЗА МЕДИЈЕ НА ИСТОКУ ХРВАТСКЕ

Нови Сад, 16.05. - Представници Заједничког већа општина боравили су у Влади АП Војводине где су се састали са покрајинском секретарком за културу, информисање и сарадњу са верским заједницама Драганом Милошевић, њеним замеником Станиславом Радуловић и помоћником секретарке за информисање Ђорђем Вукмировић.

Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, у пратњи председника Одбора за људска права Јована Влаовића, информисао је присутне о стању у медијима на истоку Републике Хрватске који излазе или програм емитују на српском језику и ћириличном писму. Указао је на важност ових медија за целокупну српску заједницу у Републици Хрватској када је у питању информисање о питањима која су од интереса за припадника нашег народа, а која могу добити углавном само преко ових средстава информисања. Осим информисања о темама важним за српску заједницу, ови медији су значајан фактор за очување националног идентитета Срба на простору Републике Хрватске јер кроз свој рад промовишу српски језик, ћирилично писмо, традицију, обичаје и културу нашег народа.

Секретарка Милошевић информисала је представнике наше институције да је дошло до повећања средстава за рад ових медија на истоку Хрватске од стране овог покрајинског секретаријата на чему јој се председник Заједничког већа општина искрено захвалио и указао на чињеницу да би без ове помоћи рад ових медија био доведен у питање.

- Чињеница је да је помоћ Владе АП Војводине и секретаријата за културу, информисање и сарадњу са верским заједницама изузетна када су у питању наши медији на овом подручју и са наше стране можемо изразити само велико задовољство и срећу везано за чињеницу да је дошло до издвајање више средстава за наше медије - рекао је председник Заједничког већа општина.

Висока делегација Владе АП Војводине коју ће чинити представници већег броја покрајинских секретаријата биће присутна и на обележавању дана ЗВО-а 23.05, а међу њима ће бити и секретарка Драгана Милошевић и њен заменик Станислав Радуловић.