ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.05.2019.ЗВО ОРГАНИЗОВАО ОДЛАЗАК ПОЉОПРИВРЕДНИКА НА САЈАМ У НОВИ САД

Нови Сад, 16.05. - Педесетак пољопривредника са подручја општина Борово, Негославци и Трпиња посетило је Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.

Овај традиционални 86. пољопривредни сајам одржавао се у периоду од 11. до 17. маја ове године и на њему је учешће узело више од 1.500 излагача из 60 земаља. Том приликом наши пољопривредници имали су могућност упознати се са најновијим трендовима везаним уз пољопривредну производњу као и разгледати веома широк асортиман различитих пољопривредних стројева који се данас нуде на тржишту.

Наиме, један од најатрактивнијих сегмената овогодишњег сајма била је изложба пољопривредне механизације која се простирала на више од 35.000 метара квадратних што је више од половине излагачког простора сајма.

Трошак путовања заједнички су поделили Заједничко веће општина, Општина Борово и Општина Негославци док је бесплатне улазнице на сајам обезбедила Пољопривредна задруга „Брестове међе“ из Борова.

Осим једног аутобуса пољопривредника са подручја Општина Борово, Негославци и Трпиња, сајам је посетило и педесетак пољопривредника са подручја Општине Маркушица којима је Заједничко веће општина платило половину трошка превоза аутобусом до Новог Сада и натраг.

Према речима председника Заједничког већа општина Срђана Јеремића, овакве активности ће се наставити и у будућности јер смо ми крај оријентисан према пољопривредној производњи која треба да буде један од покретача развоја и основа за спречавање одласка људи са ових простора.