ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

13.05.2019.ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ШОДОЛОВЦИ

Шодоловци, 13.05. - Општина Шодоловци је пре три године изабрала Светог Василија Острошког као свог заштитника, а овај светац је сада по први пут свечано обележен као Дан општине. Свечаност је обележена кратким културним програмом и свечаном седницом општинског Већа којом је председавао начелник општине Миле Злокапа. Он је у кратком обраћању подсетио окупљене на дуг пут који је прошла ова општина са српском већином у Осјечко-барањској жупанији, а у саставу Заједничког већа општина, у последњих двадесетак година свог постојања.

На свечаној седници општинског Већа присуствовали су и представници општинских удружења, суседних општина и институција са којима Шодоловци сарађују. Овом приликом представљен је и нови општински грб са мотивом Светог Василија Острошког као заштитника ове јединице локалне самоуправе.

Међу бројним политичким представницима који су присуствовали Дану општине, окупљенима су се обратили заменик осјечко-барањског жупана из реда припадника српског народа Радомир Чварковић, у име потпредседника Владе и министра грађевине Предрага Штромара саборски заступник Стјепан Ћурај те саборски заступник и председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац.

Срећан Дан општине начелнику Шодоловаца пожелео је и председник ЗВО-а Срђан Јеремић који је Мили Злокапи овом приликом уручио и пригодни поклон.