ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.04.2019.ЗВО ПОСЛАО ХУМАНИТАРНЕ ПАКЕТЕ ЗА ЗАПАДНУ СЛАВОНИЈУ

Вуковар, 25.04. -Заједничко веће општина послало је за Окучане и Драгалић хуманитарну помоћ у виду пакета са основним кућним потрепштинама.

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, ови хуманитарни пакети развеселиће стотинак породица српске националности с подручја општина Окучани и Драгалић.

Из Заједничког већа општина су задовољни што су у могућности да помогну својим сународницима с подручја западне Славоније.

- Управо захваљујући нашим пријатељима из општина Окучани и Драгалић, њиховом труду и ангажману да помогну нашој заједници на том подручју дошло је до ове сарадње. Заједничко веће општина у складу са својим могућностима помаже људима којима је то потребно. С обзиром на то да је пред нама велики православни празник Васкрс, познато је да се у том времену дарива. Циљ ове идеје која је дошла од колега из Окучана и Драгалића јесте да се помогне особама слабијег материјалног стања и због тога је ЗВО од својих средстава одвојио донацију у вредности од око 5.000 куна. Надамо се да ће ови пакети помоћи људима да ове празнике прославе у миру – каже потпредседник Заједничког већа општина Ђорђе Ћурчић.

У хуманитарној акцији подељено је стотинак пакета у вредности од педесетак куна по пакету.