ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.04.2019.ДОГОВОРЕНА ФУДБАЛСКА УТАКМИЦА СРБА ИЗ ХРВАТСКЕ И ХРВАТА ИЗ СРБИЈЕ

Београд, 25.04. - У четвртак је у просторијама Фудбалског савеза Србије одржан састанак представника Срба из Хрватске и Хрвата из Србије, а на иницијативу државног секретара за управу и локалну самоуправу и копредседавајућег Међувладиног мешовитог одбора за питања српске мањине у Хрватској и хрватске мањине у Србији Ивана Бошњака.

У име Фудбалског савеза Србије домаћини су били генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић и његов заменик Урош Зековић.

Тема разговора била је предстојећа фудбалска утакмица између репрезентације српске мањине у Хрватској и хрватске мањине у Србији, а која ће бити одиграна 15.06.2019. у  Таванкуту код Суботице.

Организатори ове утакмице су Спортско рекреативно друштво Срба у Хрватској, ЗВО И СНВ, а са друге стране удружење Фудбалска репрезентација хрватске мањине у Србији и ХНВ.

Договорено је да ће ова утакмица бити подржана од стране Хрватског ногометног савеза и Фудбалског савеза Србије. Такође, највиши представници ових кровних фудбалских институција из обе државе присуствоваће овом догађају и помоћи његово одржавање.

На састанку је договорено да ће се овај догађај искористити и за састанак политичких представника Срба из Хрватске и Хрвата из Србије, а све са циљем да овај спортски догађај буде прилика да представници обе мањине искажу своју јасну жељу за успостављањем што бољих односа између две државе и да покажу да припадници обе мањине истински желе бити мост сарадње и повезивања Србије и Хрватске.

Треба споменути да ће ово бити друга оваква утакмица будући да је прва већ одиграна у Вуковару пре скоро три године.

Српску заједницу из Хрватске представљали су председник Заједничког већа општина и потпредседник спортског рекреативног друштва Срба у Хрватској Срђан Јеремић и виши стручни сарадник за спорт у ЗВО-у Никола Гагулић.

Хрватску заједницу у Србији представљали су посланик у Скупштини Србије Томислав Жигманов, Петар Кунтић и Иван Будимчевић.

Састанку је испред Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, али и као члан Међувладиног мешовитог одбора, присуствовала и в.д. помоћника директора ове управе Николина Милатовић Поповић.