ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.04.2019.ОДРЖАНА ИЗВЕШТАЈНА СКУПШТИНА ЗВО-а

Вуковар, 25.04. – У просторијама Заједничког већа општина одржана је седница Скупштине ЗВО-а, на којој су делегати општина и градова у саставу ове институције усвојили извештаје о раду председника, Савета и секретара ЗВО-а те пет одбора (Одбор за људска права, Одбор за образовање, Одбор за културу и спорт, Одбор за веру и информисање и Одбор за привреду). На Скупштини су истакнути и сви значајнији резултати ЗВО-а у 2018. години на свим пољима деловања.

Чланови Скупштине усвојили су и финансијски извештај ЗВО-а за 2018. годину, а такође је прихваћен извештај о раду те финансијски извештај Српског културног центра који делује унутар ЗВО-а.

На седници је било речи и о позитивном извештају независног ревизора, али и о активностима ЗВО-а на постављању двојезичних назива места, те на пререгистрацији школа у којима се настава одвија на српском језику и ћириличном писму и преносу оснивачких права за основне школе у општинама Негославци, Борово и Маркушица.

Скупштина је одлучила и о признањима ЗВО-а. Плакету ЗВО-а ове године ће добити дугогодишњи спортски радник Ђорђе Божић, а Повељу Ансамбл народних игара СКД „Просвјета“. Признања ће бити додељена на свечаности поводом дана ЗВО-а у мају ове године.