ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

17.04.2019.У ВУКОВАРУ ОСНОВАН ОГРАНАК ВУКОВЕ ЗАДУЖБИНЕ

Вуковар, 17.04. -  Вуковарски огранак Вукове задужбине основан је јуче свечаном седницом на којој је потписан и протокол о сарадњи ове београдске институције и Српског културног центра из Вуковара.

На оснивачкој скупштини вуковарског огранка Вукове задужбине именовано је руководство ове институције. За председницу вуковарског огранка изабрана је професорка српског језика и књижевности Љиљана Бајац Николић.

Из вуковарског огранка Вукове задужбине кажу да ће рачунати и на укључење младих људи којима ће посветити много времена.

Окупљенима се обратио и председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић који је нагласио важност очувања српског националног идентитета на овом подручју.

Гости оснивачке скупштине вуковарског огранка Вукове задужбине били су чланови матице ове институције, председник и потпредседник управног одбора Бошко Сувајџић и Бранко Златковић те управник Славко Вејиновић. Они су ову прилику искористили како би представили рад Вукове задужбине, али и публикацију коју издају.

Ова посета чланова главног одбора Вукове задужбине из Београда искориштена је и за потписивање протокола о сарадњи са Српским културним центром из Вуковара.

Вукова задужбина је једна од најважнијих културних институција која делује од 1937. године, а други пут је основана 50 година касније. Основна намена ове институције је неговање трајних вредности, порука и дела Вука Стефановића Караџића. Тренутно постоји четрдесетак огранака, а неки од најважнијих огранака ван граница Републике Србије налазе се у Бечу, Градишци, Темишвару и Љубљани.