ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

03.04.2019.ДЕЛЕГАЦИЈА ЗВО-А ПОСЕТИЛА НОВОСАДСКИ САЈАМ

Нови Сад, 03.04. - Представници Заједничког већа општина посетили су у среду Новосадски сајам где су се састали са генералним директором сајма Слободаном Цветковићем и извршним директором Борисом Надлукачем.

У веома пријатељском, отвореном и садржајном разговору дотакнуто је много тема које су од значаја за представнике обе институције.

Пре свега, договорено је да ће се од стране Новосадског сајма и ове године за Заједничко веће општина бесплатно обезбедити простор за излагање, односно штанд на предстојећем традиционалном 86. Међународном пољопривредном сајму који ће се одржати од 11.05. до 17.05.2019.

Кроз међусобну размену идеја и анализу могућности будуће јаче сарадње и повезивања, договорено је да ће Новосадски сајам послати Заједничком већу општина писмо намера у којем ће исказати свој интерес да се заједнички организује сајам привреде на нашем подручју са циљем повезивања привредника са обе стране границе, али и како би се привредници из Србије упознали са предностима пословања на нашем подручју. Планирано је да се до краја године реализујеи и један специјализовани сајам - вероватно пчеларства пошто је ова грана веома заступљена у обе земље и постоји велики интерес за презентацију ове врсте делатности као и самог меда и производа од меда.

Заједнички је констатовано да постоји простор за креирање пројеката  прекограничне сарадње кроз Интеррег ИПА програме па је, у том смислу, договорен скорашњи долазак делегације Новосадског сајма у Заједничко веће општина са циљем разговора са члановима пројектног тима наше институције о конкретним заједничким пројектима.

Након посете Новосадском сајму, представници Заједничког већа општина посетили су библиотеку Матице српске где су преузели донацију у виду 30 књига - правописа српског језика које ће бити поклоњене најбољим ученицима Основних школа са овог подручја који наставу похађају на српском језику и ћириличном писму у оквиру предстојећег такмичења деце из историје и српског језика које ће организовати ЗВО.

Такође, договорено је да ће библиотека Матице српске припремити за ЗВО и одређени број речника српског језика и других издања према којима се искаже потреба и интерес.