ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

20.03.2019.ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ ПРИЗНАЊА ЗВО-а

Заједничко веће оптштина објавило је Јавни позив за подношење предлога за доделу признања за 2019. годину.

Предлоге за плакете и повељу Заједничког већа општина могу поднети грађани ( група од најмање три члана ), правне особе и чланови Скупштине ЗВО-а.

Плакета се додељује за изузетна остварења постигнута у области: науке, културе и спорта, друштвеног развоја и економског напретка. Плакета се може доделити појединцу или правним лицима која живе или делују на подручју деловања ЗВО-а, Републике Хрватске, Републике Србије или српске дијаспоре.

Повеља се додељује истакнутим појединцима, установама и другим правним лицима за допринос очувању и развоју националног, културног и духовног идентитета српске етничке заједнице на простору деловања Заједничког већа општина за њихов укупан професионални, друштвени рад и ангажовање у областима: економије и привреде, образовања, културе, спорта и друштвени развој српске етничке заједнице.

Предлози за признања морају бити детаљно образложени и документовани: биографијом кандидата, подацима о статусу правне особе и документацијом која потврђује оправданост предлога.

Подносе се лично или поштом, најкасније до 9. априла 2019. године, на адресу: Заједничко веће општина, Еугена Кватерника 1, Вуковар, с назнаком „За доделу признања“.

Признања ће бити додељена на свечаности поводом Дана Заједничког већа општина 23. маја 2019. године.