ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

28.02.2019.ДОНАЦИЈЕ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ СРБИЈЕ И ЗАВОДА ЗА УЏБЕНИКЕ ЗВО-У

Београд, 27.02. - Представници Заједничког већа општина посетили су Народну библиотеку Србије и Завод за уџбенике Републике Србије како би преузели донације књига припремљене од стране ове две истакнуте српске институције, а које су наменили Заједничком већу општина. Овом приликом Народна библиотека Србије донирала је Заједничком већу општина 345 књига, а Завод за уџбенике 50 књига - углавном лектирних наслова за потребе деце која наставу похађају на српском језику и ћириличном писму.

И од стране Народне библиотеке Србије и Завода за уџбенике Републике Србије јасно су поручили да запослени у Заједничком већу општина према својим потребама, али и на бази информација о потребама наших предшколских институција, Основних и средњих школа доставе податке о потребним издањима, а да ће и једна и друга институција пронаћи начин да оно што буде затражено у најкраћем могућем времену буде и достављено на адресу Заједничког већа општина.

Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић изразио је велику захвалност на овим вредним донацијама и подсетио да ово није први пут да Народна библиотека Србије и Завод за уџбенике помажу рад институције на чијем је челу.Истакао је да ће се ова значајна донација искористити за потребе опремања библиотеке Српског културног центра као Установе у области културе чији је оснивач Заједничко веће општина.

Јеремић је искористио прилику да донаторима пренесе податак да ће ова библиотека ускоро и званично бити пуштена у рад, а да ће их он, испред Заједничког већа општина, са великом радошћу позвати да буду гости на свечаном пуштању библиотеке у рад.

Након тога, Јеремић и председник одбора за правна питања ЗВО-а Јован Влаовић боравили су у Новом Саду на позив директора Фонда за расељена и избегла лица Владе АП Војводине Душка Ћутила, где је одржан годишњи састанак градоначелника и председника општина из Војводине са представницима удружења која окупљају избегличку популацију на територији Војводине.

Била је ово прилика да представници Заједничког већа општина обаве разговоре са представницима већег броја градова и општина из Војводине везаних за сарадњу између ових јединица локалне самоуправе и Заједничког већа општина у времену које долази.