ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.02.2019.ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ПОСЕТИО ЗВО

Вуковар, Даљ, 25.02. – Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је данас са својим најближим сарадницима Хрватску где је у Вуковару и Даљу био гост Епархије осечкопољске и барањске и Заједничког већа општина. Пре састанка у Заједничком већу општина, делегација из Новог Сада посетила је и Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару.

Састанку у скупштини Заједничког већа општина присуствовали су представници ЗВО-а, као и други представници Срба у Хрватској, а председник Срђан Јеремић упознао је госте са радом ове институције и тренутном положају српске заједнице у Хрватској. На иницијативу Милоша Вучевића договорено је и скорашње потписивање споразума о сарадњи између града Новог Сада и ЗВО-а на пољима културе, науке, спорта и образовања.

Делегација на челу са новосадским градоначелником је након тога обишла Српски дом и православну цркву у Вуковару, а затим је одржан састанак и у општини Ердут где је госте дочекао начелник Југослав Весић.

Посета је завршена обиласком родне куће Милутина Миланковића и Владичанског двора у Даљу где је делегацију примио епископ Херувим.

Поред Милоша Вучевића делегацију из Новог Сада чинили су и помоћник градоначелника Дејан Мандић, члан градског већа Владимир Стојковић, саветници градоначелника Нада Кобац, Слободан Милић и Живан Коларски, директор Слободне Царинске Зоне Синиша Кресојевић, директор Информатике Ненад Бараћ и директор Зеленила Милош Егић.