ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.02.2019.САСТАНАК СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ БЕЛОГ МАНАСТИРА

Бели Манастир, 18.02. - У простору градске куће у Белом Манастиру одржан је радни састанак делегације Заједничког већа општина са градоначелником града Белог Манастира Томиславом Робом.

Теме разговора биле су могућност сарадње између Заједничког већа општина и града Белог Манастира везано за помоћ у успостављању контаката са потенцијалним инвеститорима из Републике Србије са циљем отварања нових радних места на подручју града и заустављања одласка становништва са овог подручја,  потом се анализирала помоћ града удружењима и организацијама из Белог Манастира која окупљају припаднике српске заједнице, а која је оцењена као коректна. Са градоначелником је договорена интензивнија сарадња када је у питању медијско праћење свих активности и дешавања у организацији града као и оних догађаја која организују удружења чији су чланови из реда српског народа, а усмерена су на очување културног идентитета, традиције и обичаја нашег народа.

Град Бели Манастир ће и у току 2019. године издвојити одређена средства за рад Радио Банске косе чији је већински власник Заједничко веће општина.

На крају је закључено да се треба интензивирати сарадња између пројектних тимова и пројектних центара Заједничког већа општина и града Белог Манастира како би се заједничким радом креирали и реализовали они пројекти који ће бити од интереса свих становника Белог Манастира и целе Барање.

Састанку су испред Заједничког већа општина присуствовали председник Срђан Јеремић, заменик жупана Осјечко-барањске жупаније и потпредседник ЗВО-а Радомир Чварковић, председник одбора за медије и информисање ЗВО-а и директор Радио Банске косе Срђан Колар те већница СДСС-а у градском већу града Белог Манастира и већница у скупштини Заједничког већа општина Светлана Жарковић.