ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

30.01.2019.НАСТАВНИЦИ СРПСКОГ ЈЕЗИКА СЕ ЕДУКУЈУ ПОМОЋУ ВИРТУЕЛНЕ УЧИОНИЦЕ

Загреб, 30.1. - Састанак делегације српских просветних радника и делатника министарства науке и образовања Републике Хрватске одржан је у просторијама наведеног министарства у Загребу. На састанку је подржан предлог за отварање виртуелне учионице за учитеље и наставнике предмета српски језик и култура.

У складу са курикуларном реформом која креће на јесен, а сад се користи у експерименталним школама, отварају се виртуелне учионице након што су објављени курикулуми из појединих предмета. Виртуелне учионице су облик интернетске едукације који ће ментори постављати на страницама министарства науке и образовања, а наставници и учитељи појединих предмета ће те учионице моћи да користе у свом раду након што унесу своје корисничке податке.

Након састанка у министарству науке и образовања у којем су учествовали помоћница ресорне министарке Лидија Краљ, начелник сектора за националне мањине Нандор Чапо, директорka Основне школе Трпиња Весна Вујић, саборска заступница Драгана Јецков, председница одбора за образовање Заједничког већа општина Милица Стојановић и учитељица српског језика Снежана Шевић усвојен је предлог да и предмет српски језик и култура постање део виртуелне читаонице.

Виртуелна учионица почиње ускоро, а информације и укључивање у исту можете да добијете у Заједничком већу општина Вуковар.