ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

26.01.2019.ЗВО ДОНИРАО 180 ПАКЕТИЋА ДЕЦИ У ЗАПАДНОЈ СЛАВОНИЈИ

Пожега, 26.01. - У суботу је у Пожеги одржана централна прослава Св. Саве за подручје Пакрачко-славонске епархије, а на позив организатора, овом свечаном догађају присуствовала је и делегација Заједничког већа општина као и саборска заступница СДСС-а Драгана Јецков.

Овом приликом председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић уручио је заменику градоначелника града Пакраца из реда припадника српске заједнице Николи Ивановићу и заменику начелника општине Окучани Синиши Мартиновићу донацију у виду 180 пакетића који ће бити подељени деци која похађају православну веронауку поводом овог великог православног празника.

- Свети Сава је током свог живота увек позивао на јединство, слогу и заједништво српског народа и међусобну подршку и помагање када је то потребно. Вођени овим мудрим речима једног од најважнијих и најмудријих српских глава у нашој историји, одлучили смо да покажемо солидарност са нашом браћом у западној Славонији па смо, на њихову молбу, направили и донели овде 180 пакетића које ће они поделити деци са подручја Пакраца, Окучана и Пожеге поводом овог великог хришћанског празника - рекао је председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић.

Уз њега, у делегацији Заједничког већа општина били су и заменик жупана Вуковарско-сремске жупаније и потпредседник ЗВО-а Ђорђе Ћурчић као и секретар ЗВО-а Винко Лазић.