ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.01.2019.ПОМОЋ ЗА БОГОСЛОВИЈУ „СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА“

Борово, 25.01. - На иницијативу Самосталне демократске српске странке од 2002. године прикупља се помоћ за Богословију „Света три Јерарха“ при манастиру Крка. Од тада се месо и месне прерађевине сваке године крајем јануара отпремају за Богословију. Месо је данас  послано у Богословију из месаре „Бођирковић“, где је бесплатно обрађено. Помоћ је преузео игуман манастира Крка отац Севастијан.

Из месаре „Бођирковић“ отпремљена је храна у износу од 25 хиљада куна што су довољне количине за готово пола године када су потребе за храном у питању. Координатор целе акције ове године био је владика осечкопољски и барањски Херувим који је својевремено и сам као професор Богословије долазио по ову помоћ.

Поред Епархије осечкопољске и барањске као овогодишњег координатора, и Самосталне демократске српске странке као организатора ове акције, вредни донатори били су и Заједничко веће општина, општине Ердут, Борово, Негославци, Маркушица, Шодоловци и Јагодњак, Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније те општине Трпиња, саборска заступница Драгана Јецков и привредник Јово Вуковић