ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

19.01.2019.ПРЕДСТАВНИЦИ ЗВО-А У СЕКРЕТАРИЈАТУ ЗА КУЛТУРУ АП ВОЈВОДИНЕ

Нови Сад, 18.01. - У Влади АП Војводине одржан је састанак између представника Заједничког већа општина и покрајинског секретаријата за културу, информисање и сарадњу са верским заједницама. Делегацију Заједничког већа општина примила је покрајинска секретарка Драгана Милошевић. Будући да је ово био први званичан састанак од ступања на дужност нове скекретарке, била је то прилика да је председник ЗВО-а Срђан Јеремић детаљно информише и упозна са начином настанка, организацијом и активностима наше институције у заштити интереса и права припадника српског народа на истоку Републике Хрватске. Указао је на заиста велику и значајну досадашњу подршку која је из овог секретаријата ишла према ЗВО-у и његовим програмским активностима и пројектима те исказао захвалност на томе, али и наду да ће се оваква добра пракса наставити и у 2019. години.

У изузетно отвореном, пријатељском и срдачном разговору Драгана Милошевић је у овој години обећала ЗВО-у још већу финансијску, али и сваку другу подршку у његовом раду и нагласила да је ЗВО најважнија институција српске заједнице на истоку Републике Хрватске чији је рад препознат и заслужује значајнију помоћ у свим сегментима рада - како када је у питању медијска делатност тако и када је у питању рад у области заштите културне аутономије нашег народа на подручју Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније. Обећала је да ће у најскорије време посетити Заједничко веће општина у Вуковару како би се на лицу места упознала са начином живота и рада српског народа који овде живи, али и како би својим доласком додатно доказала да Влада АП Војводине подржава рад, брине и стоји иза свог народа који је остао да живи изван граница матичне државе.

Испред Заједничког већа општина овом састанку прусуствовали су и заменик жупана Вуковарско-сремске жупаније и потпредседник ЗВО-а Ђорђе Ћурчић, председник одбора за медије, информисање и верска питања Срђан Колар те председник одбора за културу и спорт ЗВО-а Небојша Видовић. Колар и Видовић су указали на досадашње програме и пројекте из њиховог делокруга рада који су помагани од стране овог секретаријата те указали на планове рада за ову годину, а што је поздрављено од стране покрајинске секретарксе као нешто што се треба и мора помоћи.