ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

06.01.2019.БОЖИЋНИ ПРИЈЕМ СНВ-а

Загреб, 06.01. - На православни Бадњак, у хотелу Схератон у Загребу одржан је традиционални Божићни пријем Српског народног већа. Овом догађају и ове године присуствовали су многобројни узваници који су у потпуности испунили свечану салу овог хотела. Међу њима су били највиши представници хрватске власти на челу са председником Владе Републике Хрватске Андрејом Пленковићем који је дошао у пратњи министра унутрашњих послова Давора Божиновића, министра правосуђа Дражена Бошњаковића, потпредседнице Владе и министарке спољних и европских послова Марије Пејчиновић Бурић те министарке културе Нине Обуљен Коржинек.

Поред њих, овом скупу присуствовали су и градоначелник Загреба Милан Бандић, представници страних амбасада, већег броја политичких странака те високи црквени великодостојници попут митрополита загребачког г. Порфирија и епископа славонског г. Јована.

Председник СНВ-а Милорад Пуповац у свом је говору указао на потребу интензивнијег рада на побољшању хрватско-српских односа унутар саме Републике Хрватске, али и односа између Републике Хрватске и Републике Србије. Навео је да ће главни задаци представника српске заједнице у 2019. години бити усмерени на побољшање права и положаја српског народа у Републици Хрватској, регистрацији српских мањинских школа, побољшању услова живота у срединама у којима живе наши сународњаци те супростављање историјском ревизионизму и негационизму.

Овом, за српску заједницу у Републици Хрватској, важном догађају присуствовала је и делегација Заједничког већа општина  коју је предводио председник Срђан Јеремић, а чинили су је председник одбора за људска права ЗВО-а Јован Влаовић и пројект менаџер у ЗВО-у Драган Милановић.