ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

20.12.2018.ЗАВРШЕНО ПРОВОЂЕЊЕ ПРОЈЕКТА „ДЕЦА У ЗАЈЕДНИЦИ“

Вуковар, 20.12. - Завршено је провођење пројекта Заједничког већа општина, финансираног од стране Националне закладе за развој цивилног друштва, којим се са 9.288 куна подржао пројекат ЗВО-а под називом „Деца у заједници“.

Главни циљ пројекта био је укључивање деце у креативне и едукативне радионице са циљем јачања њихових креативних потенцијала и ублажавања негативних последица које са собом носи одрастање у заједници слабијег имовинског стања те социјализација кроз одгојно - образовни рад, што је подразумевало међусобно упознавање и заједничку игру деце из свих група, развијање креативности, иновативности и едукацију кроз вежбу и, за ову прилику, специјално припремљене тематске радионице. Исто тако, важно је напоменути да је циљ овог пројекта био и јачање међугенерацијске солидарности кроз повезивање деце предшколског узраста и особа старије животне доби, који су занемарена група друштва.

Едукативне радионице за децу предшколског узраста одржаване су два пута недељно у простору Заједничког већа општина који су волонтерке уз водитељицу пројекта прикладно уредиле. Деца су два пута током провођења пројекта посетила вртиће у Борову и Вуковару са циљем дружења са својим вршњацима и једном Дом за старе и немоћне особе у Вуковару. Том приликом су пред корисницима дома одржали заједничку приредбу уз поделу рукотворина, која су деца сама израдила на радионицама. Присутни корисници дома нису крили одушевљење овом посетом, изведеном приредбом, дружењем са дечицом и поклонима које су њихове мале руке израдиле за ову прилику. Пројект, који је трајао укупно три месеца, завршио је заједничким дружењем деце и родитеља уз прикладну забаву и поделу пакетића, захвалница и поклона полазницима пројекта.