ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

08.12.2018.САСТАНАК ПРОФЕСОРА КОЈИ ПРЕДАЈУ ПО МОДЕЛУ А И Ц

Даљ, 8.12. – У Културно-научном центру „Милутин Миланковић“ у Даљу одржан је састанак професора који наставу одржавају по моделима А (модел образовања на језику и писму националних мањина) и Ц (модел образовања на језику већинског народа уз додатно учење језика националне мањине и веронауке).

Наставници који предају предмет српски језик и култура на овом су се састанку упознали с новим курикулумом везаним за овај предмет. Курикулум је урадила стручна радна група из свих делова Републике Хрватске међу којима су професорке Маја Матић и Сенка Цревар. Ове две професорке су се одазвале на позив наставника с подручја Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније те одржале едукативну презентацију.

Треба напоменути да у Барањи има велики број школа у којима се настава одвија по моделу Ц, а тај модел до сада није имао верификовани наставни план, па су зато наставници из барањских школа имали велики интерес за ову презентацију.

Заједничко веће општина много ради на томе да се модел Ц у овим школама још више прошири, а у школама и местима у којима има више српских ђака можда уведе и модел Б (двојезична настава).

Презентација је одржана на иницијативу председнице одбора за образовање Заједничког већа општина професорке Милице Стојановић.