ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

13.11.2018.САСТАНАК НА ТЕМУ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У МИНИСТАРСТВУ ОБРАЗОВАЊА

Загреб, 13.11 - У Министарству образовања Републике Хрватске одржан је састанак између представника српских институција из Хрватске и представника министарства на тему образовања на српском језику и ћириличном писму по моделима А и Ц.

На састанку су изнесени предлози везани за нови курикулум за српски језик и националну групу предмета, потреби за именовањем саветника у настави по моделу Ц, ауторским уџбеницима и превођењем уџбеника, те проблем непропорционалне заступљености чланова школских одбора у складу са законом. Изнесен је предлог за уврштавање посете Спомен подручју Јасеновац у наставни план, а било је говора и о превозу ученика у Крњаку и Мусулинском потоку, као и средствима за летњу школу.

Састанку су присуствовали саборска заступница Драгана Јецков, председница Одбора за образовање ЗВО-а Милица Стојановић, заменик председника СНВ-а Саша Милошевић и генерални секретар СКД „Просвјета“ Слободан Живковић. Испред Министарства образовања састанку су присуствовали државна секретарка Бранка Рамљак, помоћник министарке Миомир Карин као и начелник Сектора за националне мањине Нандор Чапо.