ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

31.10.2018.ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ СРЕМА И СЛАВОНИЈЕ ПОСЕТИЛИ БЕОГРАД

Предшколци из Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније који ће на јесен кренути у први разред, а који ће наставу похађати на српском језику и ћириличном писму, посетили су 26. октобра Београд где су обишли бројна места и институције у главном граду своје матичне државе. Пут деце у Београд реализован је у сарадњи Заједничког већа општина које је написало пројекат и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије које је пројкат финансијски подржало.

Укупно је путовало 160 предшколаца и њихових 20 васпитача за шта је било потребно четири аутобуса.У позоришту Пинокио деца су најпре гледала представу Пепељуга, а затим их је у Министарству спољних послова Републике Србије дочекала амбасадорка Љиљана Никшић. Тамо је за предшколце припремљена мала дипломатска радионица прилагођена њиховом узрасту.

Посета је настављена ручком у популарном ланцу брзе хране Мекдоналдс који је деци увек интересантан, а предшколци су имали прилику и да се прошетају и упознају са лепотама главног града Републике Србије. Излет у Београд био је значајан у смислу развијања националног, културног, језичког и верског идентитета код најмлађих припадника срспке заједнице.