ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

20.10.2018.СЛАВА ЕПАРХИЈЕ ОСЕЧКОПОЉСКЕ И БАРАЊСКЕ

Осијек, 20.10. - У Саборној цркви Успења Пресвете Богородице у Осијеку свечано је обележена Слава Епархије осечкопољске и барањске - Свети и праведни Стефан Штиљановић, деспот српски.

Свету архијерејску Литургију служило је више архијереја наше Свете Цркве уз саслужење свештенства и монаштва Епархије осјечко-пољске и барањске. У свом обраћању Епископ осечкопољски и барањски Херувим подсетио је на значај Стефана Штиљановића за српски народ и српску православну цркву кога наша Епархија слави као свог заштитника.

Указао је на значај и потребу јединства и заједништва нашег народа и потребу заједничког рада у правцу очувања и опстанка на овим просторима.

Овом значајном догађају за српски народ и цркву на истоку Републике Хрватске присуствовали су многи уважени гости из Републике Хрватске и Републике Србије као што су ђаковачки и осјечки надбискуп Ђуро Хранић, генерални конзул Републике Србије у Вуковару Милан Шапић, саборска заступница СДСС-а Драгана Јецков, помоћник директора Управе за вере Владе Републике Србије Марко Николић као и представници наше институције - председник ЗВО-а Срђан Јеремић, потпредседник ЗВО-а и дожупан Осјечко-барањске жупаније Радомир Чварковић као и председник одбора за медије, информисање и вере ЗВО-а Срђан Колар.