ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

15.10.2018.ПОДЕЛА ШКОЛСКОГ ПРИБОРА УЧЕНИЦИМА ИЗ ОСЈЕЧКО – БРАЊСКЕ ЖУПАНИЈЕ

Бели Манастир, 12.10. - Представници Заједничког већа општина из Вуковара посетили су школе у Осјечко – барањској жупанији и том приликом поделили пакетиће са школским прибором деци из редова српске заједнице која наставу похађају по Ц моделу.

Делегација коју су чинили председник ЗВО-а Срђан Јеремић, заменик председника Радомир Чварковић, саветник за српску националну мањину у Агенцији за одгој и образовање Борислав Ђекић, саветница-надзорница за српски језик Јадранка Радошевић и председник ЗВО-овог одбора за људска права Јован Влаовић, том приликом су посетили основне школе у Ласлову, Шодоловцима, Силашу, Ернестинову, Дарди, Кнежевим Виноградима и Белом Манастиру. Следеће недеље уследиће поделе и у Јагодњаку, Угљешу, Болману и Тењи. 

Према речима председника Срђана Јеремића ова деца негују и чувају српски језик и ћирилично писмо, али исто тако и језик и писмо државе у којој живе. Деца из Осјечко – барањске жупаније која похађају наставу по Ц моделу ће ускоро посетити Београд у склопу излета којег им организује Заједничко веће општина.