ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.09.2018.ПРЕДСЕДНИК ЗВО-А У БЕНКОВЦУ

У склопу своје посете Далмацији и нашем народу који живи на том подручју, председник ЗВО-а Срђан Јеремић је заједно са већницом СДСС-а у градском већу града Бенковца Катарином Врцељ посетио градску управу где се састао са замеником градоначелника града Бенковца Томиславом Кларицом.

Јеремић се интересовао за положај припадника српске заједнице који живе на том подручју, са посебним акцентом на могућност запошљавања као основног предуслова за останак људи на том простору. Важан сегмент разговора била је и најава покретања хуманитарне акције за породицу Богуновић из Карина Доњег где самохрани отац живи са четворо малолетне деце у нехуманим условима. Јеремић је замолио да се и град Бенковац укључи у ову акцију, што је од стране заменика градоначелника и подржано. Град ће издвојити одређена финансијска средства за помоћ овој породици, а предузеће се и кораци да се глави породице Ђури Богуновићу пронађе стално запослење које би било сигуран извор прихода за ову породицу. 

Заменик градоначелника је рекао председнику ЗВО-а да су међуљудски и међунационални односи на подручју града Бенковца коректни, а да постоји побољшање односа према припадницима српске заједнице потврдила је и градска већница СДСС-а Катарина Врцељ. Јеремић је замолио да се такав тренд настави и у будућности јер само заједничким радом и ослањањем једних на друге можемо изградити боље друштво за све људе неовисно о њиховој националној или било којој другој припадности.