ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

21.09.2018.ДОГОВОРЕНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „КРОВ ЗА БОГУНОВИЋЕ“

Председник Заједничког већа општина из Вуковара Срђан Јеремић у присуству градске већнице и председнице СДСС-а у Бенковцу Катарине Врцељ обишао је породицу Богуновић из Карина Доњег. Приликом посете деци су, уз скромне поклоне, уручене школске торбе и комплетан школски прибор, али је договорено и оно што је овој породици најпотребније - почетак хуманитарне акције за изградњу новог крова и адаптацију куће. 

Када смо, пре неколико дана, путем наших медија пренели тешку ситуацију у којој се налази породица Богуновић, самохрани отац Ђуро и његових четворо деце, покренула се и лавина позитивних коментара и позива од стране хуманих људи који су исказали своју жељу да помогну Богуновићима.

Тим поводом и председник ЗВО-а је одлучио да посети ову породицу, те да се сам увери у каквим условима живе, али и да се састане са представницима локалних власти, како би се што пре нашао начин да се помогне Богуновићима. 

- У склопу ове посете Далмацији наменски смо дошли у посету породици Богуновић. Након што је екипа наше телевизијске продукције одавде из Далмације направила причу о овој породици, видели смо да постоји једна млађа повратничка породица у Карину која живи у доста тешким условима. Сматрали смо да треба што пре реаговати и кренути у неку врсту хуманитарне акције прикупљања средстава како би се самохраном оцу Ђури и његовој деци пре зиме обезбедио кров над главом и санација куће која је неусловна за пристојан живот деце. Данас смо се договорили да ће носилац акције бити СНВ из Загреба, а партнери и сарадници на пројекту ЗВО из Вуковара и Веће српске националне мањине Задарске жупаније. Очекујемо да ћемо, у наредних неколико дана, добити отворени жиро-рачун, на који ће се моћи уплаћивати донације а ми ћемо, посредством наших медија, пратити читаву акцију и обавештавати људе о самом њеном току како би све било што транспарентније. Морам напоменути да је, за сада, заинтересованост хуманих људи да се помогне велика и искрено се надам да ћемо, пре зиме, заједно успети да помогнемо овој доброј и вредној породиц - рекао је Јеремић.