ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.09.2018.ЗВО ДОНИРАЛО ШКОЛСКИ ПРИБОР СРПСКИМ УЧЕНИЦИМА У ДАЛМАЦИЈИ

Книн, 18.09. - Заједничко веће општина обезбедило је школски прибор за све српске ученике на подручју Шибенско-книнске жупаније који похађају часове српског језика и веронауке. Председник ЗВО-а Срђан Јеремић у пратњи заменице жупана Шибенско-книнске жупаније Ање Шимпраге и заменика градоначелника Книна Жељка Џепине посетио је книнску Основну школу „Др Фрањо Туђман“, где је на часу веронауке посетио присутне ученике, поразговарао с њима и поделио им школски прибор. 

Срђан Јеремић је овом приликом изнео још неколико предлога како би се српским ученицима на подручју Шибенксо-книнске жупаније омогући бољи услови за школовање те изразио жељу и спремност да лично посредује како би се овдашњи ученици упознали са својим вршњацима из источног дела Хрватске кроз међусобне посете и екскурзије. 

Посета далматинским школама и ученицима најављена је током прошле посете и састанка са општинама са српском већином пре непуних месец дана. У Шибенско-книнској жупанији приближно 250 деце похађа православну веронауку.