ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

27.08.2018.ПРЕДСЕДНИК ЗВО-а У ПОСЕТИ НАЧЕЛНИЦИМА ДАЛМАТИНСКИХ ОПШТИНА

Бискупија, 24.08. - У просторијама Општине Бискупија одржан је састанак председника Заједничког већа општина са српским политичким челницима у Шибенско-книнској жупанији. Поред Срђана Јеремића састанку су присуствовали заменица жупана Шибенско-книнске жупаније Ања Шимпрага, начелник општине Бискупија Милан Ђурђевић,  начелник општине Ервеник Предраг Бурза, као и заменик начелника општине Кистање Борислав Шарић.  

Осим сагледавања актуелне политичко-економске ситуације на просторима четири далматинске општине са српском већином, разговарало се о увезивању општина са истока Хрватске са ове четири општине, како би се остварила што боља комуникација која има за циљ одговорити на заједничке проблеме које имају ове локалне заједнице, а у чијем решавању, искуством, саветима и организованом подршком, може у великој мери помоћи и Заједничко веће општина.     

На састанку у Бискупији нарочито је изражена потреба да се интензивира сарадња са институцијама Рерублике Србије, чија помоћ у великој мери може оснажити повратничке средине на подручју Далмације.            

Председник Јеремић посетио је и просторије книнске редакције телевизијске продукције Заједничког већа општина, где је истакао потребу да се, у што скорије време, кадровски и технички ојача книнска редакција, како би се са ових подручја и даље ширила медијска истина о животу Срба из Лике и Далмације.