ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

21.08.2018.ПОЗИВ НА ТРИБИНУ О ДОДЕЛИ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА

Овим путем Заједничко веће општина обавештава све представнике општина и градова, а нарочито мале привреднике, обртнике, задруге и ОПГ-ове да је Влада Републике Хрватске, на иницијативу СДСС-а, упутила јавни позив за финансирање пројеката на подручјима насељеним припадницима националних мањина.

Са циљем упознавања свих заинтересованих о могућностима кориштења бесповратних средстава, у среду – 22.08.2018. са почетком у 19:00 ч. у просторијама Заједничког већа општина у Вуковару, могућности добијања ових средстава презентоваће г. Милан Танкосић – водитељ Центра за развој и инвестиције СНВ-а и консултант у Министарству пољопривреде.

Што се јавног позива Министарства пољопривреде тиче, пријаве до 24.09.2018. могу да поднесу регистровани ОПГ-ови за проширење производње, градњу објеката, купњу и закуп земљишта, купњу привредних возила, механизације и опреме. Износ који се може добити на овај начин по једном ОПГ-у износи 75.000 кн.

На јавни позив Министарства господарства, обрта и предузетништва могу се пријавити микро и мала предузећа, обртници, задруге и трговачка друштва. Новац који могу добити је у износу од 50.000 – 200.000 кн и могу га усмерити у унапређење производње, маркетинг, едукацију и слично.

Највећи износ новца по јавном позиву је у Министарству регионалног развоја, укупно 15.000.000 кн намењених побољшању социјалне, привредне и комуналне инфраструктуре, а пријаве могу поднети јединице локалне самоуправе у којима најмање 5% становништва припада националној мањини. Максимални износ по општини или граду је 500. 000 кн.

Зато из Заједничког већа општина позивају све заинтересоване да дођу у среду у Заједничко веће општина где ће са почетком у 19:00 ч. добити све тражене информације.

Запослени у ЗВО-у ће пружити сву потребну помоћ општинама, малим привредницима, обртницима и ОПГ-овима да успешно поднесу своје пројекте са циљем добијања потребних средстава.

Све информације о овоме можете добити у Заједничком већу општина, улица Еугена Кватерника 1, Вуковар или на телефон 422-750.

 

                                                          Председник Заједничког већа општина:

                                                                    Срђан Јеремић, маг.оец.