ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

02.08.2018.ЗВО ХУМАНИТАРНО ПОМОГАО ПОВРАТНИЦИМА НА КОРДУН

Црни Поток, 02.08. - У организацији Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније и Завичајног клуба Кордунаша и Банијаца „Милош Војновић", а уз помоћ и подршку Заједничког већа општина, СДСС-а и Већа српске националне мањине града Вуковара, 60-ак особа са нашег подручја посетило је у четвртак места Црни Поток и Пјешћаница на Кордуну где су на празник Св. Илије организовани зборови људи. 

Била је то прилика да људи који су пореклом са тих подручја обиђу свој родни крај као и да се међусобно друже и евоцирају сећања на време када су живели на тим просторима. Код споменика палим борцима НОБ-а у Црном Потоку надлежни свештеник одржао је помен свим невино страдалим људима током антифашистичке борбе, а уприличена је и посета родној кући Милоша Војновића - првог председника Заједничког већа општина.


Том приликом председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић уручио је председнику Месног одбора Црни Поток Ђури Војновићу 20 хуманитарних пакета за наше људе повратнике у тај крај.
Посет Кордуну завршен је састанком са начелником општине Вргинмост Миланом Врга са којим се разговарало о потреби већег повезивања општина са већинским српским становништвом са истока Републике Хрватске и оних у западном делу са циљем креирања заједничких пројеката и програмских активности.