ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

05.07.2018.САСТАНАК ИНИЦИЈАТИВНОГ ОДБОРА ЗА ОСНИВАЊЕ ОГРАНКА ВУКОВЕ ЗАДУЖБИНЕ

Вуковар, 02.07. – У Вуковару се састао Иницијативни одбор за оснивање огранка Вукове задужбине једне од најеминентнијих српских културних институција основане 1987. године на 200. годишњицу рођења Вука Караџића. Задужбина је основана с циљем да трајно обележава име и дело овог великана и подстиче разој наше културе у духу Вуковских традиција.

Идеја за оснивање огранка родила се током посете представника Вукове задужбине Заједничком већу општина почетком марта ове године. Том приликом у Вуковару су били председник задужбине др Миодраг Матицки и његов заменик др Бошко Сувајџић. Они су у претходном периоду од иницијативног одбора за оснивање Вукове задужбине у Вуковару примили писмо о намерама које су са задовољством прихватили.

Огранак Вукове задужбине у Вуковару деловаће у оквиру Српског културног центра.

Предложени су и чланови Управног одбора огранка Вукове задужбине с којим су се чланови Иницијативног одбора сагласили. За председника Огранка предложена је проф. др Љиљана Бајац Николић, за секретара Срђан Секулић, за благајника проф. Вељко Максић, а за чланове Управног одбора проф. Небојша Видовић, проф. Милица Стојановић и историчар Боривој Чалић.

Оснивање Огранка задужбине поздравио је и председник ЗВО-а Срђан Јеремић који је такође члан Иницијативног одбора на коме је сада задатак да припреми све што је потребно како би у септембру била одржана Оснивачка скупштина огранка.