ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

26.06.2018.У ЗАЈЕДНИЧКО ВЕЋЕ ОПШТИНА ИЗ НОВОГ САДА СТИГЛА ВРЕДНА ХУМАНИТАРНА ПОШИЉКА

Вуковар, 26.06. - На молбу Заједничког већа општина из Вуковара Покрајински секретаријат за образовање Војводине и Градска библиотека Новог Сада допремили су у Вуковар донацију школских торби и књига са лектиром за школске библиотеке у школама са наставом на српском језику и ћириличном писму. Координатор ове хуманитарне активности био је Црвени крст Новог Сада који се побринуо за комплетну логистику и допремање ове хуманитарне пошиљке у Вуковар.

- У питању је донација покрајинског секретаријата за високо образовање и научно-истраживачку делатност Војводине у виду 181 школске торбе и донација наше Градске библиотеке у Новом Саду која је наша најстарија културна институција у виду 790 књига. Обе донације намењене су деци основношколског узраста за школску 2018/19. годину и ми обећавамо да ћемо овај вид сарадње наставити и у будућности – рекао је секретар новосадског Црвеног крста Драган Лазић.

Захвалност институцијама које су се одазвале молби Заједничког већа општина изразио је потпредседник Заједничког већа општина Ђорђе Ћурчић.

- Ово је вредан поклон са једном добром поруком сарадње и бриге Владе Војводине о нама који живимо овде у Хрватској и наравно активности Заједничког већа општина које жели да помогне на конкретан начин. Тога ће, наравно, бити још и у то не треба сумњати зато што су и овде и са друге стране Дунава људи који су спремни да помажу и зато им велико хвала – рекао је Ћурчић на примопредаји пошиљке.