ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.06.2018.ВИДОВДАНСКИ САБОР У БОБОТИ

Бобота, 22.06. - Започео је традиционални 37. по реду Видовдански сабор, а част да свечано отвори ову тродневну манифестацију припала је председнику Заједничког већа општина Срђану Јеремићу. Он је у свом обраћању подсетио на значај ове културне манифестације која је по свом значају одавно превазишла границе општине Трпиња и спада у ред важнијих догађања на подручју Вуковарско-сремске жупаније када је у питању културни аматеризам српске заједнице.

Указао је на велики број садржаја које ова тродневна манифестација нуди током свог трајања од којих сваки од тих садржаја, на свој начин, доприноси очувању националног идентитета српске заједнице у Републици Хрватској.

Првог дана је одржано песничко вече, у суботу ликовна колонија и драмска представа, а у недељу такмичење у гађању глинених голубова, кување традиционалних јела, такмичење ДВД-ова са нашег подручја, изложба ликовних радова те фолклорно вече.

Срђан Јеремић обећао је даљу помоћ Заједничког већа општина раду СКД "Просвјета" - пододбор Бобота и КУД-у Ђоко Патковић у свим њиховим активностима.