ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

07.04.2018.ДЕЛЕГАЦИЈA ОДБОРА ЗА КУЛТУРУ БОРАВИЛА У РАДНОЈ ПОСЕТИ БЕОГРАДУ

Београд, 29.03. - Председник Одбора за културу и спорт Заједничког већа општина Небојша Видовић и сарадник на пројектима Вељко Максић боравили су у радној посети Београду, циљ њихове посете био је да стручну јавност главног града Србије упознају са делатностима Заједничког већа општина како би успоставили оквире за развој даље сарадње на пољу културе.

Прва станица током посете било је Министарство културе и информисања где је Видовића и Максића угостио Младен Весковић, виши саветник за међународну сарадњу у области језичке културе, књижевног и савременог стваралаштва.

Након пријема у Министарству културе и информисања Видовић и Максић посетили су и Историјски институт где су их примили председник ове установе, др Срђан Рудић, и научни сарадник др Дејан Булић. Теме разговора са представницима Историјског института били су заједнички пројектима везани за истраживање историје Срба у Републици Хрватској.

Посета Београду окончана је састанком у београдском Етнографском музеју са представницима Центра за нематеријално културно наслеђе Србије, кустосом и координатором за сарадњу и едукацију на националном нивоу, Данијелом Филиповић и музејским саветником Сашом Срећковићем.

Као почетни облик помоћи представници Етнографског музеја, уручили су Видовићу и Максићу поједина издања ове институције како би провођење пројеката било олакшано барем по питању доступне литературе.

Радном посетом Београду и упознавањем споменутих институција делегација Заједничког већа општина учинила је први корак који треба да доведе до осмишљавања и остваривања будућих пројеката из области етнологије, историје и културне делатности уопште и тиме поставила темеље за будућу сарадњу.