ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

04.04.2018.САСТАНАК У РТС-у

Београд 04.04.- Делегација Заједничког већа општина коју су чинили председник Срђан Јеремић, заменик жупана Осјечко-барањске жупаније и потпредседник ЗВО-а Радомир Чварковић те председник одбора за медије и информисање ЗВО-а Срђан Колар боравила је у радној посети Радио-телевизији Србије (РТС) где се састала са генералним директором овог јавног сервиса Драганом Бујошевићем и помоћницом извршног директора и руководиоцем Службе медијских услуга Татјаном Ћитић.

У срдачном и отвореном разговору разговарало се о начинима унапређења постојеће сарадње и њеном подизању на виши ниво. Сарадња Заједничког већа општина и РТС-а траје већ дужи низ година на начин да се емисија "Хроника Славоније, Барање и западног Срема", коју припрема ТВ продукција ЗВО-а, емитује путем програма РТС САТ. На овај начин информације о припадницима српске заједнице, њеном стању и активностима у Републици Хрватској могу да се виде широм целог света.

Генерални директор РТС-а и његова сарадница изразили су спремност да помогну рад наше ТВ продукције кроз помоћ у техници, изради репортажних записа од стране ТВ продукције ЗВО-а који би се емитовали у појединим гледаним емисијама ове телевизије као и, уколико буде потребе, обуци наших кадрова на јавном медијском сервису Републике Србије.

Договорено је да ће Татјана Ћитић у пратњи техничког директора РТС-а посетити нашу институцију како би на лицу места утврдили могућности, али и потребе када је техника у питању како би се на бази тих информација могли конкретизовати нови облици међусобне сарадње, али и помоћ у техници за потребе наше ТВ продукције