ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

30.03.2018.ИЗ ВУКОВАРСКО –СРЕМСКЕ ЖУПАНИЈЕ 4.500 ПОТПИСА ЗА БОЉА МАЊИНСКА ПРАВА

Вуковар 30.03. - Претходних месеци на подручју Европске уније трајала је акција прикупљања потписа у оквиру иницијативе "Нисте сами. Милион потписа за разноликост у Европи". Потписе су у Хрватској прикупљале готво све српске организације, а само у Вуковарско-сремској жупанији прикупљено је више од 4.500 потписа. 

Потписе су на овом подручју прикупљали активисти Заједничког већа општина и Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније, а завршетак акције обележен је дружењем представника српске заједнице и активиста у просторијама ЗВО-а. 

С обзиром на број становника у Хрватској је било потребно прикупити десет хиљада потписа од планираних милион, а Срби из Вуковарско-сремске жупаније на овај су начин дали свој велики допринос иницијативи.

Ову мањинску иницијативу покренула је Федералистичка унија европских народних група (ФУЕН), мањинска кровна организација са деведесетак чланица у европским земљама која се бави заштитом и промоцијом идентитета језика, културе, права и традиције етничких група и националних мањина.