ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

09.03.2018.ПРЕДСТАВНИЦИ ВУКОВЕ ЗАДУЖБИНЕ И КУЛТУРНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ КРАЈИНЕ У ЗВО-у

Вуковар, 09.03. - Представници Вукове задужбине и Културне заједнице Крајине из Београда посетили су Заједничко веће општина и у дугом и садржајном разговору разговарали о модалитетима сарадње између ове две институције са простора Републике Србије и ЗВО-а. Председник ЗВО-а Срђан Јеремић угостио је председника Вукове задужбине др Миодрага Матицког и његовог заменика проф. др Бошка Сувајџића те председника Културне заједнице Крајине Жељка Кукића, члана УО КЗК Слађана Пејића и председницу Друштва књижевника Крајине Гордану Јеж Лазић.

Гости су председника ЗВО-а најпре упознали са радом ових културних институција и изнели своје предлоге за сарадњу. О раду Вукове задужбине говорио је њен председник др Миодраг Матицки који је пред окупљене изашао и са предлогом о оснивању огранка ове институције у Вуковару.

У разговор су били укључени и председници Одбора ЗВО-а за културу и образовање проф. Небојша Видовић и проф. Милица Сојановић, као и директор Српског културног центра Срђан Секулић.

Директор Српског културног центра Срђан Секулић упознао је госте са радом ове културне институције и изнео предлоге на којим пољима би Вукова задужбина и СКЦ могли да сарађују. Прихватио је идеју о оснивању огранка задужбине у Вуковару и предложио да две институције потпишу протокол о сарадњи сличан оном који СКЦ већ има са Матицом српском.

Заједнички закључак са овог сусрета и састанка је да простора за културну сарадњу има много, а било је речи и о томе да деца са ових простора већ ове године, крајем августа и почетком септембра буду гости у Вуковој задужбини у његовом родном Тршићу. Председник ЗВО-а обећао је да ће институција на чијем је челу помоћи да оно што је на састанку начелно договорено прерасте у конкретну сарадњу.