ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

26.02.2018.ВСНМ ВУКОВАРСКО-СРЕМСКЕ ЖУПАНИЈЕ ОБЕЛЕЖИЛО КРСНУ СЛАВУ

Мирковци, Вуковар, 26.02. - Веће српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније прославило је своју крсну славу Светог Симеона Мироточивог, а част да кумује овогодишњој прослави припала је Заједничком већу општина.

Након обреда освећења славског колача и кољива, а које је обављено у цркви Св. Николе у Мирковцима, домаћини и њихови гости отишли су у ресторан "Морнар" где је уприличен пригодан културно - уметнички програм, а додељене су и захвалнице свима онима који су у протеклом времену помагали и подржавали рад овога мањинског већа.

У свечаном делу програма додељена је и плакета која је ове године припала Вуковарском српском певачком друштву "Јавор", док је плакету Већа добио Бранислав Димитријевић.

У свом поздравном говору председник Заједничког већа општина указао је на потребу међусобне интензивније сарадње и повезивања свих институција са српским предзнаком, чему треба симболично да допринесе и успостављање кумства између ове две институције српске заједнице на истоку Хрватске, а све са циљем заједничког рада и деловања у правцу остваривања права којима нам, као припадницима мањинског народа, припадају по позитивним законима Републике Хрватске.