ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

26.02.2018.САСТАНАК У ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ ОСЈЕЧКО-БАРАЊСКОЈ

Осијек, 26.02. -  У простору Полицијске управе Осјечко-барањске одржан је радни састанак делегације ЗВО-а и представника ове управе. Делегацију ЗВО-а су чинили председник Срђан Јеремић, потпредседник и дожупан Вуковарско-сремске жупаније Ђорђе Ћурчић , потпредседник и дожупан Осјечко-барањске жупаније Радомир Чварковић , председник Одбора за људска права ЗВО-а Јован Влаовић и начелник општине Ердут Југослав Весић. Испред ПУ Осјечко-барањске састанку су присуствовали начелник Ладислав Беце, заменик начелника Дамир Такач те портпарол ове полицијске управе Дарио Премец.

Осим непосредног упознавања, разговарало се о већем броју тема које су укључивале стање сигурности у местима са већинским српским становништвом, реорганизацију унутар саме ПУ Осјечко-барањске, проблеми са којима се сусрећу грађани и са којим се обраћају Одбору за правна питања ЗВО-а, пропорционална заступљеност припадника српске заједнице у самој ПУ Осјечко-барањској као и у полицијским станицама Даљ и Бели Манастир.

Један од закључака јесте да ће општине у саставу ЗВО-а дати на кориштење радницима ПУ Осјечко-барањске, али и Вуковарско-сремске, просторију унутар општине где ће се одредити датуми и термини када ће грађани којима је проблем отићи у те полицијске управе (због година, болести. недостатка финансијских средстава итд.) моћи доћи у простор општине и ту одрадити све неопходне радње везане за добијање потребних докумената. Договорен је наставак међусобне комуникације и размена информација, а све са циљем побољшања сигурности свих грађана који живе на овом подручју.