ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

14.02.2018.У ЗАГРЕБУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Загреб, 14.02 – Поводом обележавања Дана државности Републике Србије у музеју Мимара Амбасада Републике Србије у Хрватској организовала је свечани пријем за чланове дипломатског збора као и за представнике друштвеног, политичког и културног живота Републике Хрватске.

Након интонирања химни "Лијепа наша" и "Боже правде" присутним званицама обратила се амбасадорка Републике Србије у Хрватској, њена екселенција Мира Николић, која је указала на значајну улогу Србије кроз историју као и на данашњу жељу ове државе да у скорије време постане пуноправна чланица Европске уније где, како је истакнуто, припада не само у географском смислу, него и у културолошком и вредносном погледу.

Указала је и на настојање Републике Србије да гради што је могуће боље односе са својим суседима, чему сведочи и посета председника Републике Србије Александра Вучића Хрватској, а на позив председнице Републике Хрватске госпође Колинде Грабар-Китаровић. У свом говору истакла је жељу за што бољом сарадњом са Републиком Хрватском те потребу за што интензивнијом сарадњом, нарочито у смислу заштите права мањина.